O nu! Unde este JavaScript? Browser-ul dvs. nu are sau nu accepta JavaScript. Va rugam activati JavaScript in browser-ul dvs. ,
sau actualizati cu un browser care accepta JavaScript

Rodio blog cu Peter Joseph - Partea a II-a

M
marky Postat 3 an în urmăJurnalzeitgeist
Rodio blog cu Peter Joseph - Partea a II-aContinuăm seria emisiunilor susținute la Radio Blog de Peter Joseph, fondatorul Mișcării Zeitgeist. Deși această organizație a fost oarecum „anihilată” prin intermediul a tot felul de infliltrați cum s-a întâmplat de exemplu în România, mesajul este mai actual decât oricând. Imi cer scuze pentru micile greseli pe care le veti intalni pe parcurs, le voi corecta cat de curand posibil.
Lectură plăcută!
Buna tuturor, sunt Peter. Sper ca sunteti bine cu totii. E 8 aprilie si ascultati emisiunea bi-saptamanala de miercuri. Nu ma simt bine  azi, sper ca toata lumea sa inteleaga ce spun. Tot incerc sa imi dreg vocea... Avem multe discutat astazi.
In prima ora vom vorbi de proiecte si echipe. Poate ca unii dintre voi le-au putut observa pe site. Avem o sectiune noua la care s-a lucrat, pe care incercam sa o organizam cu ajutorul programarii pe calculator, in care oamenii pot fi mai activi si se pot regrupa, sper, in functie de experienta comuna. Voi vorbi despre asta intai, apoi voi raspunde la intrebari in a doua jumatate a primei ore... Nu voi lua intrebari in direct... vad oameni pe afisaj, presupun ca ma asculta cu totii... astazi nu voi lua telefoane, dar vom face asta in viitor, bineinteles.

Am la mine intrebarile  din forum , sunt in numar de tone. Ma indoiesc ca o sa pot raspunde la toate aceste  intrebari insa eu voi face tot ce imi sta in putinta.

Dupa aceea, in a doua ora o sa ii avem pe Jacque si Roxanne si ei vor vorbi despre foarte multe si diferite lucruri. In special, cum mediul inconjurator modeleaza comportamentul uman, unul dintre chestiunile care apar in mod frecvent cand se exprima notiunea de Venus Proiect si o economie bazata pe resurse. Se revine la ideea ca natura umana, bazata pe ideea de instinct, intr-un fel nu va functiona intr-un sistem care e deschis si liber si nu vor fi restrictii asupra oamenilir si lucurilor de acest fel.

Deci, este o discutie cu o arie foarte mare. Este ceva care apare si revine de fiecare data deci ei vor dezvolta aceast tema. De asemenea am si eu cateva intrebari pentru ei si cam aceasta ar fi programul pentru azi.

Deci voi incepe chiar acum. Daca ati fost deja in pagina web la capitolul priecte ati observat ca avem 4 team-uri principale. Echipa de comunicatii, administrativa, creativa si cea tehnologica. As dori sa mentionez ca ordinea in care am inceput este hotaratoare. 

Comunication team este pe departe,  cel mai important. Avem o gramada de facut sa imprastiem informatiile afara tuturor. Inca e destul de mult scepticism si o gramada de oameni cu mentalitati batjocoritoare care iau in ras aceste concepte pentru ca apar ca fiind o utopie sau chiar o  fantazie.  Ei privesc toate aceste aspecte dintr-un punct de referinta gen Star Treck. Recent am auzit la un radio show vorbindu-se despre miscarea noastra ca fiind doar "un grup de oameni care vor sa puna in circulatie un computer care va conduce intreaga lume" si bineinteles asta este o generalizare extrem de nebuneasca.Insa , din nefericire primim o gramada de atacuri de acest fel.

In team-ul  de comunicartii sunt de fapt, 3 sub-echipe: avem echipa de educatie, activista si cea de circuitul lectural.
Acum, echipa de educatie este , pe departe cea mai importanta echipa si este de fapt tot ceea ce suntem noi. M-am gandit ca toti va puteti inscrie in aceasta echipa indiferent ca sunteti implicati in echipa de educatie sau pur si simplu sa raspanditi informatii despre miscare si voi incerca sa va arat cateva sfaturi si indrumari ca sa ajut facilitarea comunicatiilor pentru ca foarte multi nu stiu ce spuna cand se aduce in discutie acest lucru. Imi dau seama de acest lucru din scrisorile si intrebarile pe care le primesc in mod contant. Sunt cu siguranta lucruri care tind sa fie omise din discutie.

Foarte scurt,  o sa merg prin cateva puncte critice. Daca sunteti implicat in a convinge pe cineva despre miscarea noastra si aceasta persoana sper ca are o anumita doza de scepticism fata de felul cum merg lucrurile la ora aceasta in lume si doreste sa faca ceva in acest sens. 
Intrebarea este: De unde incepi cu explicarea acestor lucruri acestor oameni?
Locul de unde incepi este locul in cate ne aflam noi azi! Nu numai problemele finaciare cu masivele recesiuni si crize care au fost cauzate de schema ponzi cunoscuta si ca rezerva fractionala a sistemului impreuna cu celelalte atribute a constructului financiar  ca a derivatiilor lor care au creat o criza mondiala enorma. Toti acesti shenanigans sunt foarte importanti sa fie mentionati oamenilor. Dar un singur lucru care eu cred ca foarte multi nu focalizeaza este somajul tehnologic.

Somajul tehnologic, de fapt, trece peste o multime de probleme financiare , la care  imi indrept acum atentia. Dar din punct de vedere social, sistemul nu poate functiona pentru ca tehnologia face munca umana invechita, si  depasita in scopul ei pentru binele umanitatii. Deci avem de -a face cu o noua paradigma care va intra in joc intr-un fel sau altul. Cred ca am mentionat in show-ul trecut ca intr-un fel sau altul oamenii vor fi mult mai liberi decat vor dori sa fie in viitor. De fapt, lasa-ma sa retrag ceea ce am spus. Sunt 2 ramificari ale libertatii: Poti sa fii liber in sensul ca poti sa ai o bunastare si prosperitate si sa ai resurse limitate pentru ca nu sunt destul de multe locuri de munca existente sau poti sa fii liber intr-un sistem social care plaseaza tehnologia pe locul care ar trebui sa se afle pentru e elibera umanitatea ca un intreg.  Deci, intr-un fel sau altul vei fi oricum fortat sa ai destul de mult timp liber la dispozitie poate nu generatia noastra, dar am un sentiment ca acest lucuu se va intampla destul de curand (aceasta eliberare de sistem ) pentru ca masinile vor lua locul muncii umane. Acest lucur este statistic dovedit. Te puti uita la perioadele de recesiune si poti vedea pierderile locurilor de munca cauzate de contractii finaciare dar locurile de munca pierdute pe termen lung sunt intradevar din motive de somaj tehnologic incepand din domeniul agriculturii pana in cel de manufactura, acum se extinde pana la domeniul de servicii si nu exista alt sector in linie care sa continue asigurarea de noi locuri de munca. Deci asta trebuie sa ne dea de gandit. Si cred cand incepi sa vorbesti cu oamenii despre acest lucru, asta conteaza mult pentru ca nimeni nu cunoaste aceste aspecte. Aceasta ar fi primul aspect la care m-as referi. 
Acum o usoara deviere; Am sa merg inapoi la structura acestor echipe mentionate mai sus.


Comunication team contine sub- echipa de educatie.  Sub- echipa de educatie este de fapt, ceea ce am explicat mai devreme. Puteti folsi DVD-uri. Du-te in pagina TOOL KIT si poti sa faci download filmul Addendum si filmul Orientarii miscarii. Desigur poti sa printezi si manualul. Aceste sunt unelte importante. Sper sa primesc in viitor destul material si in alte limbi. La care voi ajunge cand voi vorbi despre echipa administrativa. Dar hai sa revenim la echipa de comunicatii.

Deci toate acestea ar trebui sa fie  clare si transparente pentru destui de multi dintre voi si doresc sa am cat de multe informatii pentru a  traversa diferentele de tot felul. De fapt, cred ca voi scrie un intreg articol despre cum sa incepeti o discutie cu persoane care au o gandire total diferita despre sistemul de valori decat cea pe care o ai tu. Toti trebuie sa gasim un numitor comun, deci vei discuta cu ei mentinand in discutie punctele comune nu cele va separa.  Daca vei dori sa discuti cu un musulman nu voi aduce in discutie religia, cel putin nu in mod necesar. Depinde la ce nivel de discutie ati ajuns. As incepe sa argumentez la ce avem noi in comun, in viata de zi cu zi si cum traim, resursele de care avem nevoie, lucuri de acest gen. Pentru ca multi dintre noi ne putem identifica cu ceilalti la acest nivel din puntct de vedere al acestor lucruri. Chiar daca , din pacate, avem o gramada de razboaie idealistice (care se intampla in cultura noastra( majoritatea culturilor), un punct de plecare e ca pe planeta avem  drepuri de libertate pentru toata lumea in acest moment. Este o lipsa de contientizare in legatura cu acest lucru.

Despre sub-echipa activista

Sub-echipa activista: aceasta este de esemenea foarte importanta. Acest team va creste in viitor pentru ca avem o multime de probleme importante cu care ne confruntam in special restrictiile care vor veni, privind internetul. Administratia Obama a sugerat o securitate la nivel cibernetic, deci nu trebuie sa lasam administratia sa "inchida" internetul de fiecare data cand doresc ei sub pretextul unei asa zise urgente,  care ar putea sa fie de fapt, orice , deci acest lucru e destul de periculos. Deja m-am gandit la un fel de independenta din punct de vedere al satelitilor insa e foarte costisitor si stim deja de marile corporatii care controleaza acest lucru. 


Deci e mult de facut, trebuie sa adunam oamenii impreuna -cu toate ca nu-mi place sa folosesc acest termen -pentru a scrie senatului si a ne plange impotriva oricarui  gen de proiecte de lege care doreste sa restranga internetul si sa limiteze libertatea de informatie. Se stie ca deja au monopolul in ceea ce priveste mass media. Nu putem lasa ca acest lucru se sa intample si cu internetul si voi vorbi in viitor mai mult despre aceasta si va fi multa mai multa informatie care va fi pusa in paginile echipelor  sub-activiste si pe parcurs voi vorbi despre arhitectura acestor echipe.

Un alt lucru privitor la activism si care merita punctat si desi nu a fost luat foarte in serios si ma intreb daca voi baieti ati remarcat asta... In Missouri a existat un raport care a fost distribuit catre fortele de ordine si care la baza era impotriva militiei (garzile patriotice cred, n.t.); militiile sunt in mod normal definite ca acele formatiuni patriotice inarmate care stiti voi... hoarde inarmate, un gen derivat dintr-o versiune mai veche americana care doresc mentinerea conditiilor conservatoare si care se opun schimbarilor... in orice caz, militiile sunt esentialmente vechi ramasite ale unei Americi din trecut si acest raport (manifest) numit "miscarea militiei moderne" si care in principiu urmareste sa puna bete in roate acelor tendinte de a schimba in Constitutie, stiti voi, chestiunile de orientare patriotica pentru ca in aparenta, exista noi asocieri care conduc catre oricine caruia ii pasa despre drepturile cetatenilor din aceasta tara si care sunt de obicei catalogati de guvern cu militia sau terorismul, sunt sigur baieti ca aveti la cunostinta despre asta. Ca sa trec la subiect, in acest manifest ei au preluat filmul Zeitgeist the movie, si oricine a vazut acest film poate fi asociat ca facind parte din miscarea militiei, si ei se bazeaza pe acest film pentru a critica rezerva federala si in principiu, ceea ce reprezinta aceasta.

Asadar, urmeaza o atacuri  si calomnii serioase cu privire la reactiile mele cu privire la aceste lucruri.. nu sunt sigur ce voi face, momentan le ignor. Dar daca se extinde fenomenul si incepe sa se raspindeasca, ma gindesc sa iau in considerare inclusiv actiuni legale, de la plagiat la drepturi de autor sau ceva similar. Utilizarea abuziva reprezinta o degradare a mesajului din film... stiti voi, ar trebui sa putem face filme despre orice credem de cuviinta. Asadar daca in viitor se va dovedi problematic, nu intentionez sa iau in considerare acest aspect la momentul actual, dar daca se va reflecta asupra modului in care facem activism si se va dovedi necesar, vom lua legatura cu organizatiile care cauzeaza aceste probleme, altfel cine stie ce propaganda ne mai asteapta in viitor?
--------------------------------------------------------------------------------
A treia sectiune a echipei de comunicatii este sub- echipa de circuit lectural si este foarte important si foarte specifica. Doresc sa incerc sa fac un team in America, Anglia si, in general in orice tara importanta, chiar si in orice zona importnata, ce va contine cativa oameni care intradevar inteleg aceste informatii. Ei vor reprezenta si vor fi partide vorbitoare  asa zisii satelitii ai miscarii fiecare in tara lor respectiva si care vor avea abilitati sa tina evenimente live de scena ...de fapt sa faca ceea ce am facut eu in New York numai ca in alte tari. E nevoie de cineva foarte informat si de un grup de oameni foarte bine informati care vor putea fi in masura sa transmita aceste informatii intr-un mod profesional si corect.
 
Ceea ce vor face acesti oameni, echipe: prezentatia powerpoint ce am prezentat-o si eu in New York. Voi incerca sa pun online foarte curand aceasta prezentare in format de sursa deschisa (open source) si o voi lasa bininteles deschisa pentru oricine ca sa poate fi tradusa in cat mai multe limbi posibile ca oamenii sa o poata salva (download) si sa o poata folosi. Asta este foarte important.

Desigur am si filmul care, de fapt acopera toate aceste topice ...fimul orientarea video...si acestea trebuie traduse de asemenea. Voi vorbi despre aceste lucruri cu echipa administrativa, care se ocupa cu aceste responsabilitati.  Si acestea pot fi folosite de asemenea. 

Deci, aici depinde de cat de angajati si de educati sunteti in acest proiect, in legatura cu aceste directii. Daca doreste cineva sa participe, daca simti ca esti in stare sa faci acest lucru, din partea noastra ai libera trecere, insa nu oricine va avea permisiunea sa faca orice dar daca ai intradevar intentii serioase si vrei sa vorbesti in cadrul acestui proiect si poate sa faci parte din acest circuit lectural pe care Miscarea  Zeitgeist o creeaza, o sa trebuiasca sa intram in contact cu tine si de asta va trebui sa ma ocup ca sa aranjez aceste lucruri. O sa pun o alta sectiune in sectiunea de comunitatii in legatura cu aceasta ca sa vad cine este dedicat ve-ti putea poate sa imi scrieti un mail si vom putea vorbi despre acest lucru  dar inca nu suntem inca pregatiti atat timp cat sectiunea comunitatii este stabilita pentru intreaga echipa deci voi vorbi pe parcurs despre aceasta. Insa acest lucru este foarte important, ador sa am o echipa formata din oameni.

In America este deja un circuit lectural care se ocupa de licee, colegii si toate aceste colegii care au subscris acestui tip de  circuit. Nu imi amintesc numele exact acum. In esenta aceste colegii fac referinta despre acest circuit ca o data de baze care contine persoane vorbind despre diferite probleme, teme, chiar grupuri si formatii sunt afiliate si chiar te vor plati ca sa faci acest lucru!

Deci,sa zicem daca avem un team de vreo 5 sau 6 persoane care sunt gata sa faca aceasta activitate si sa mearga in toata America si asta pe parcursul unui an intreg , am putea incetul cu incetul sa calatorim si sa acoperim fiecare liceu sau colegiu, din fericire acest circuit isi finateaza de fapt costurile de transport deci, nu e o o mare pierdere. Aceasta ma face sa revin la punctul meu initial de vedere, ar fi extraordinar sa avem in America un circuit care va putea fi constant inlocuit rotitor, sa zic asa, de oameni care vor putea sa vorbeasca despre aceasta, ar putea sa fie singurul circuit de acest fel care ar face o astfel de treaba, asta este o idee care v-o arunc voua acum ca sa vad cat sunteti de dedicati si daca sunteti in stare sa va confruntati cu intrebari complexe care le veti primi in legatura cu acestea si asa mai departe.


Deci inainte sa merg mai departe, apropo, deci am facut un sumar al echipei de comunicatii, sub-echipa de educatie, sub-echipa activista si sub- echipa de circuit lectural. Cand doriti sa va alaturati acestor echipe mergeti in sectiunea comnunity in pagina web, sunt sigur ca deja ati observat  si acolo exista o pagina dedicata fiecarei sub-echipe. Acolo va fi plasata  majoritatea cantitatii de informatie relevanta activitatii care va ocupati separata de pagina de proiecte despre care vorbesc chiar acum, in care informatiile vor fi minore . Deci, cam asa va merge  intregul proces aici. de fapt, te alaturi unei echipe, devii o parte a comunitatii ai atunci ai acces la forumul care este reprezentativ echipei tale. Asta e o simpla cale ca sa mentinem o organizare corecta, nu este un loc liber pentru orice  adunatura  sau banda de oameni adunati la intamplare si fac tot felul de lucruri, aici userii trebuie sa treaca prin acesti pasi prin care isi asuma responsabilitatea si promisiunea facuta  si sa speram ca ajuta ...zgmototul care il vedem in mod general in alte forumuri.

Sper ca a fost destul de clar si fair. Imi cer scuze ca sar de la una la alta.

Sa ne mutam la team-ul administrativ. Aceasta echipa administrativa este foarte importanta pentru ca se ocupa cu traduceri, cu traduceri de documente, cu subtitrari si proiectul de mamagment care a fost creat de Tanktop, pe care unii dintre voi deja il cunosc in forum, el ajuta sa functioneze show-ul aici..si acest management program permite oamenilor sa, cu acordul lor propriu, sa acceseze sistemul nostru si sa inceapa traduceri, sa inceapa proiecte, chestii de genul asta. Este un program foarte interactiv cu putina interactiune umana lucru care e super, deci avem de-a face cu o independenta care apare intre membrii care sunt angajati in aceste proiecte si care sunt destul de dedicati sa lucreze in acest domeniu.

Deci, in afara de traducerile paginii web avem nevoie de traduceri de documente si de subtirtrari de filme. Avem de asemenea nevoie de aproximativ 32 de oameni cunoscatori  de limbi straine care pot manageria si raspunde la mailuri , in general traducatori bilinguali, care ne pot ajuta pe noi cei care stim numai limba engleza. Avem nevoie de acesti oameni pentru fiecare limba, daca ve duceti pe home pagina veti vedea ca avem toate aceste limbi si probabil vom adauga mai multe pe parcurs dar avem nevoie sa gasim intai oameni  bilinguali - cativa am gasit deja , insa am nevoie de o echipa de cativa oameni foarte dedicati  care nu trebuie sa investeasca o cantitate mare de timp...cineva care ma poate ajuta cu ..stiti voi...cineva care incearca sa comunnice cu mine in japoneza sau cu miscarea in japoneza , lucruri de genul asta. Trebuie sa mentionez ca doresc sa gasesc oameni disponibili care sa inceapa sa faca actualizarea limbii lor aderente a acestui site. 


 Acum imi cer scuze ca trec repede peste asta, dar vreau sa trec in revista toate astea,...
 
 Asadar echipa administrativa va ajuta cu site-ul web, va ajuta la intretinerea  sit-ului, va ajuta la orientarea web-site-ului la conditiile particulare, bazate pe regiunea din care fac parte, in functie de limba fiecaruia. De exemplu, echipa rusa, au propriul site independent acum. Este de dorit ca ei sa participe si aici, pe site-ul oficial, si sa administreze sectiunea situ-lui care le este dedicata. putem face acest lucru prin intermediud programarii "joomla" pe care o utilizam ca suport de programare pe acest site.

Deci, echipa administrativa are rolul de amentine integritatea a tuturor acestor lucruri, care asigura mersul comunicatiei, care e raspunzatoare de a reactualiza toate aceste lucruri si alte lucuri care ar putea aparea in viitor. Este un team foarte important. Am nevoie numai de o mana de oameni care sa ma ajute sa realizam toate aceste lucruri. deci, am nevoie neaparat  de voluntari care sa se ofere sa ma ajute in acesta situatie. Daca avem indeajuns de  multi voluntari , atunci nu ar trebui sa investim timp atat de mult, e vorba ca fiecare sa isi faca treaba lui si acest lucru va aduce multa rasplata si va fi foarte efectiv daca aplicam acest tip de organizare la o scara mult mai larga.


Ceea ce ne conduce catre echipa de creatie.

Echipa de creatie are 2 sectiuni , sub-echipa de invetii materiale care in mod esential se ocupa de productele individuale ...de fapt nu producte.., ci cu inventii individuale. Putem avea de fapt, pe oricine care care vine cu orice idee, inventie care ar putea face legatura cu un sistem computerizat la un anumita masina sau care face optimzarea la entitati singulare pentru a le face sa functioneze la modul cel mai optim in tipul lor de costructie si in eficienta lor, pentru cea mai lunga perioada de timp si in abilitatea lor de a putea fi acutalizata. De fapt, absolut orice care credeti voi ca ar putea fi o inventie care ar putea ajuta umanitatea; nu va ganditi la bani; ganditi-va numai din punctul de vedere creativ si uitati chiar si de tehnologie; ganditi-va numai ce este posibil de facut bazat pe informatie si creativitate; de aici porneste tot si sectiunea tehnologica se va ocupa cu modul ei in care  manifesta.

Sub-echipa de inovatii materiale se ocupa cu diferite tipuri de inventii individuale ...de exemplu  cum un sistem de incalzire poate fi optimizat etc...


Dupa aceea avem sub-echipa de inventii sociale. Acum este unde conceptele inventiilor materiale ar fi pusa intr-o arie de lucru mai mare pentru ca ceea ce cautam este un sistem care se adreseaza societatii. Nu este vorba numai de sociatatea in sistemul ei macrocosmos, este de asemenea si a lucra de acasa
dorim ca totul sa fie integrat intr-un mod absolut pentru ca aceasta este optimizare la nivel cel mai inalt care ia totul in considerare. Deci, sub-echipa de inventii sociale este vorba despre gandire creativa care priveste designul social, cum ar fi infrastructura, organizarea la orice nivel  chiar si sisteme de orase, design industrial, orice ar putea fi asociat cu procesul de optimizare, ...nu stiu acum concret...transport de bunuri, asta e inca o arie de creativitate pentru noi la care ne putem gandi ce poate fi posibil in acest sens. ma gandesc ca ar fi un lucru extraordinar numai sa luati aceste lucruri in consideratie...eu ma gandesc la aceste lucruri tot timpul, m-ati auzit deja ca am mentionat aceste idei. Sistem de transport, anexe universale, sistemul de transport pentru posta, acel sistem pe baza de presiune absortie care este deja folosit in cadrul bancilor, (de care ma vorbit mai sus n.t.). Daca dati atentie la aceste lucruri, veti fi uimiti cate idei vor veni si privind claritatea lor, daca sunt palpabile sau nu, impartasiti-le pur ri simplu, restul vine de la sine. E un intreg tren de ganduri care urmeaza sa vina odata cu acestea si probabil vor avea un grad de valabilitate si aplicabilitate undeva.

---------------------------------------------------------------------------------
Asta ne conduce la echipa tehnoclogica.

Echipa tehnologica este probabil cea ma indepartata de interesele  noastre la momentul acesta. Din punct de vdere al necesitatii trebuie sa ne concentram pe comunicare si creativitatea vine dupa aceea; si echipa tehnologica o urmeaza. Sunt persoane care au o pregatire in domeniul tehnologic si oricine, care este preocupat in domeniul stiintific, care lucrati in programare, in design industrial, sau automatic-robotic. Acestea sunt ariile cheie. Daca ai pregatirea necesara sa o faci, incepe sa vorbesti despre aceste lucruri in forum, pentru ca anumite lucruri vor fi contraparate de echipa creativa sau vor fi imbunatatite de echipa creativa.

De exemplu: ar putea fi o tehlogie undeva care nici macar nu ar putea fi patrunsa cu mintea, sau masurata, sondata etc. de care tu insa esti constient, si daca nimeni nu poate nici macar sa o o puna intr.un context creativ pentru ca nici macar nu au auzit de ea. Lucruri ca nanotehnologia care pentru unii sunt copilarii insa aceasta propune posibilitati pentru  schimbari dramatice. Ma refer, de exemplu, imaginati-va momentul in care putem materializa materia si putem construi lucruri la nivel atomic; asta ar face fiecare atribut al sistemului nostru sa apara complet invechit, pentru ca  ar elimina lipsa la nivel universal , in cel mai larg sens al posibilitatilor. Am putea avea nanoroboti...de fapt nu vreau sa intru in detalii dar sunt lucruri uimitoare la care te poti gandi in aceasta privinta si daca vei invata de nanotehnologie sau despre lucruri ca si cum ar fi structuri care se repara singure, lucruri despre care am vorbit putin si in ghidul prezentatiei , dar daca vei vorbi despre aceste lucruri  ca totul este posibil, este foarte important.  Dup aceea, despre sisteme de dezvoltarea care crezi ca pot fi aplicabile, insa nu va trebui sa intri in detalii, pentru ca s-ar putea ca cineva sa urmareasca acest forum si sa iti patenteze ideea ta. Nu doresc ca sa va fie furate ideile,pentru ca din nefericre, in acest sistem acest lucru se va putea intampla. Dar sa informezi si sa dai idei generale, la acest stadiu, o poti face.

Daca vom avansa si vom putea construi primul oras vom aduce oameni la un loc care au dat nastere la aceste idei si care vor incepe sa formeze primele echipe interdisciplinare. de fapt, tot ce am explicat mai devreme este de fapt o forma de echipa interdisciplinare, in timp, aceste vor incepe sa sa combine.

Deci, sa speram ca ce am spus e destul de sufient sa descrie ce facem noi aici. Am acordat acestui subiect 20 de minute si avem tone de intrebari insa consider ca aceasta prezentare a echipelor si a proiectelor este extrem de importnata si ar trebui sa constituie fundatia TZM de acum incolo, pe parcurs ce vom incepe sa construim mai multe idei.

Deci, va rog sa va alaturati acestor echipe si proiecte, scrieti si parerile si preagtirea voastre in forum de asemenea pentru ca acesta este un efort colectiv si doresc sa vad cu ce vor veni oamenii si legat si de diferitele niveluri legate de aplicatii. Voi mai comenta scurt un singur lucru, este ca ati observat deja ca n u avem un finacial team sau ceva de genul asta care se ocupa cu strangerea de fonduri. Asta pentru ca in momentul de fata, nu este important.  Sunt de acord ca s-ar oputea sa ne confruntam cu lucruri de genul asta, sa cumparam pamant, sa avem un inceput finaciar ca sa construim primul oras sau chiar sa facem primul film major, sper ca cineva sa poate folosi ideile lui Jacque si Roxanne si sa fac un film independent despre acestea, evident intr-un sistem monetar va trebui sa gasim un producator ca sa faca acest film. Dar cine stie? Cine stie ce va fi posibil? 


Motivul pentru care nu acord deocamdata importnata acestui lucru (strangere de fonduri (n.t.)...este un lucru delicat; odata ce apar banii intr-o ecuatie, lucurile se cam amesteca si toti stim asta si de aceea incerc sa stau deoparte de acest subiect.  Avem o munca imensa ce ne asteapta in legatura cu comunicatiile si cred pe moment trebuie sa ne concentram numai la acest aspect...si pe cel administrativ, aceste doua merg mana in mana. Daca vom mai avea inca un eveniment cu amploare mare de genul Zday, echipa administrativa va fi cea care se va ocupa de acest lucru. Probabil inainte de ZDay 2010, se va intampla ceva si o sa vorbim desprea acest lucru de asemenea. Aici echipa de comunicatii va trebui sa lucreze la traduceri si ei pot de asemenea prin intermediul diferitelor infrastructuri sa ajute sa faca posibil ca toti oamenii sa aiba ZDays in zona lor.


As putea vorbi foarte mult despre aceste lucruri insa cred ca  ... e destul pentru moment. Deci, sa intram in capitolul intrebari, inainte de asta , voi incerca sa ma implic in conducerea   proiectelor comunitatii si sa o fac pe cat posbil mai bine si sa intru in contact direct cu voi toti. Nu prea am avut ocazia sa fac multa treaba in forum pentru ca se dezvolta foarte repede si am multa treaba de facut dar incerc sa promovez acest forum si sa atrag cat mai mult devotament aici. Apropo, numai in clipa in care ati semnat sa va inscrieti intr-o comunitate particulara veti fi introdus in sistemul nostru de lista de mailing adrese . Deci in momentul in care vom trimte o anumita sarcina despre un punct specific, veti primi acest mail automat nu va trebui sa verificati site-ul de fiecare data. Deci, cam asa vor functiona aceste lucruri. 


Hai sa sarim la intrebari. Avem destule, sper sa le parcurg pe toate.


Prima intrebare:Cum putem stii daca Proiectul Venus  si imensa lui ideologie poate fi aplicata? Populatia planetei este foarte mare deci cum vom preveni in viitor distrugerea mediului inconjurator?


Ei bine eu cred ca e posibil. Avem acum circa 6, 7 miliarde de oameni pe planeta, cateva numere aici sunt foarte interesant in acest context. avem 36 de miliarde hectare de pamant pe planeta; care ar insemna ca fiecare persoana, teoretic, chiar acum, i-ar putea reveni cam 5, 3 hectare. de asemenea putem lua in considerare si drumurile de apa, care contin 70% din planera, care ar insemna cam 89 de miliarde de hectare de apa, deci fiecarei persoane i-ar reveni 13 hectare de apa;  acestea sunt numere abstracte, desigur nu sunt atat de relevante din cauza felului in care pamantul ar trebui sa fie distribuit pentru a fi folosit. Dar asta inseamna ca exista de fapt a o multime de lucuri care pot fi facute in aceste sens si ca ar trebui sa ne bazam pe sisteme de orase eventual.

Cresterea numarului populatiei este o problema, singura solutie este educatia. E destul de evident ca cei care au o situatue materiala indestulatoare au tendinta sa aiba mai putin copii in comparatie cu cei care au o situatie materiala saraca si o educatie slaba, este un aspect de responsabilitate, deci se vede de aici ca cei care sunt mai putin informati sunt privati de asa zisa cunoastere, constientizare, deci in acest caz cei care sunt mai putin informati sunt asociati cu a avea mai putina valoare, in ceea ce priveste valoare financiara. Prin urmare, clasele de jos au tendinta sa aiba mai multi copii si acest lucru poate fi rezolvat prin educatie. Sunt de acord ca populatia creste incontinuu insa nu cred ca nu exista solutii pentru a nu rezolva acest lucru. Orasele subacvatice ale lui Jacque Fresco sunt o solutie importaata in a reduce aceasta presiune a lipsei de pamant, si sa nu mai mentionam ca designul acestor orase sunt concepute in acest fel sa fie extrem de eficiente. Mentionez ca o multime din domeniul industriilor care ocupa o gramada de pamant nu vor mai exista deci nu vom mai avea nevoie de aceasta structura pe care o folsim acum, deci vom avea in viitor mai mult pamant disponibil pentru oameni in favoarea industriei. Exista atat de multa multiplicare, duplicare, pentru ca foarte multe dintre fabrici care produc aceleasi lucruri incontinuu, nu vor mai fi nevoie sa existe acolo.


Deci exista atat de multe feluri in care putem aborda aceasta problema la care sunt absolut de acord. Inca o data , in clipa in care tehnologii avansate , in care abundenta de creativitate va lua nastere si vor incepe sa functioneze eu cred ca va fi destul de mult pamant. Singurul aspect real cere trebuie sa il avem in vedere este sa avem oameni care aiba  comfort necesar  pe aceasta planeta si acest lucru poate fi facut.


Nu exista nici un motiv care sa ne impiedice sa avansam pe aceasta planeta, Jacque chiar a conceput un zgarie nori de o mila inaltime. Sunt atatea posibilitati care ne arata ca pot fi folosite. Cred ca aspectul cresterii populatiei este un aspect dar cred ca o educatie suficienta si si prin aplicarea tehnologiei nu exista nici un motiva ca oricare dintre noi sa avem un standar de viata normal, cred cu siguranta acest lucru, bazat pe ceea ce am vazut.


Intrebarea 2, care ar fi procesul pentru ca incepe o economie bazata pe resurse in cadrul unui  sistem monetar?


Evidenta ca va trebui sa folosim sistemul monetar in stadiul initial, exceptand poate cazul in care se vor petrece schimbari dramatice masive care face posibila eradicarea acesteia de la radacina.  cele mai importante atribute sunt educatia si intai inceprea construrii primului oras.  Educatia, in momentul de fata este cel mai importnat lucru, trebuie sa reusim sa convingem oamenii sa inteleaga aceste directive, sa inteleaga defectele sistemului monetar si dupa aceea va trebui sa punem in aplicare prin implementarea metodei stiintifice in primul oras-dar nu suntem inca gata, aveam atatea de facut inainte de a in cerca sa ne apropiem de primul oras. 

.
..dar, in mare, acesta va fi procesul. trebuie sa ne folosim de aceasta criza; cu cat intalnesti mai multi oameni care si-au pierdut slujbele, trebuie sa le explicam ce incercam noi sa facem si incercati sa ii atrageti si pe ei in aceste lucruri. Cu cat oameni vor avea mai multe pierderi de indurat cu atat, cu atat de multe sanse avem...cu cat lucrurile se agraveaza  mai rau, din pacate, cu atat apar mai multe sanse de succes an aceasta privinta. Deci avem nevoie sa ne concentram atentia asupra celor care care au fost raniti de sistem. Nu imi place ca pamenii sa fie loviti de sistem insa, din pacate, avem nevoie de destabilizare ca sa creeam schimbari reale majore si daca intalnesti oameni care si-au pierdut slujbele si le vei spune despre aceste lucruri si in timp ne vom muta incetul cu incetul intr-o organiztie mai mare, atunci vom putea construi primul test oras. Acestea sunt lucruri care se pot intampla si acesta va fi tiparul dupa care vor functiona. 

Ar mai fi multe de spus cu privire la felul in care aceasta schimbare ar putea aparea dar voi mai mai aborda acest subiect si alta data.


-------------------------------------------------------------------------------
Intrebare: cineva care isi repara masina, trebuie sa astepte pe cineva care sa vina sa le repare masina -fara existenta banilor, care sunt un stimulent ca munca sa fie facuta repede, nu prea vad ca serviciile prestate vor fi caute promt. 

Asta e o intrebare foarte buna. In  primul rand automatizarea va prelua toate aceste lucuri, se va ocupa de aceste lucuri si datorita rapiditatii cu care munca automatizata va lucra, nu vei mai astepta pentru aceste lucruri.  In al doilea rand si cel mai important, in ziua de azi orice product care este fabricat este destinat spre scopul  unei risipe de produse planificate , care sunt azi construite , din cauza lipsei de calitate a materialelor,  sau chiar a unei eficiente scazuta deliberata cum ar fi cazul  computerelor Apple. 

Lucrurile care le vei poseda vor fi contruite sa dureze si asta e primul lucru care trebuie sa il iei in consideratie. Dupa aceea, servicilile de reparatura, pentru o masina, de exemplu, o sa fie foarte simplu, masina va fi construita ca sa ca sa fie usor intretinuta de masini(roboti) . Va fi desenata cu un motor care  nu va trebui sa te bagi sub masina sa te uiti la el, ci va fi posibil sa fie ridicat , tras in afara exact cum Jacque a vorbit inainte despre acest lucru. Vei avea eficienta in  orice aspect legat de servicii. Deci nu va trebui sa astepti pentrui nimic.


Privind aspectul banilor, in acest scenariu, banii nu vor fi necesari. Vor fi procese mecanice, tehnice de masini care vor repara masini si poate ca suna un pic cam fantazist insa de fapt, in ziua de azi deja aceste lucuri se intampla in ziua de zi cu zi. Sper ca am raspuns la aceasta intrebare, in legatura cu repararea unei masin, banii nu intra in acest aspect...s-ar putea sa fie nevoie sa astepti, insa foarte putin, In ziua de azi, cantitatea de timp pierduta in asteptare e de necrezut: asteptam la banci, asteptam, pentru reparatii, asteptam metroul, asteptam sa inchiriem o masina; astepam ca nebunii. De fapt as dori sa stiu cat timp un om obisnuit asteapta in societatea actuala. cred ca cifrele ar fi zdrobitoare si in noul sistemul lista de astptare de abia ar exista pentru ca totul ar fi foarte eficient si liniar de la bun inceput. 
Vom avea de-aface cu un mod de apropiere  total diferit fata de organizarea sociala. Sa nu mai mentionez, lipsa; cu cat este o cerere mare de consum cu atat se pare ca trebuie sa asteptam mai mult, cu atat esti dispus sa pletesti mai mult si aste este tot in mod deliberat generata.


Intrebare: ce se va intampla cu armele nucleare? Vor fi distruse in tranzactia spre PV?

 Desigur ca aceste arme vor fi disclocate, ne vom da silinta sa facem acest lucur cat mai bine cu putinta. Materialele vor putea fi utilizate, sper, in scopuri folositoare. Chiar si Jacque a mentionat cu multi ani in urma ca poti folosi puterea nucleara la sterilizarea apei sau aerului, sper ca am imi aduc aminte bine. Deci, daca ai vointa, orice vom poseda va putea fi transformat. chiar si materialele cele mai despotice chiar si elementele care pot cauza cancer pot si folosite pentru alte intrebuintari, la un anumit nivel sper...sau putem sa le folosim cum trebuie.

Intrebare: Ai mentionat cum razboaiele sunt urmarea crizelor economice si tensiunilor din strainatate. Daca actionam rapid cand vei vedea posibilitatea celui de-al 3 lea razboi mondial?

Cum vei vedea ca se va putea intampla? E posibil pericolul  distrugerii planetei de arme nucleare, este aceasta o amenintare serioasa care trebuie sa o luam in consideratie? 

Da, as putea sa spun ca pericolul armelor nucleare este foarte real. Cateva dintre aceste arme ar putea fi demodate si ar putea sa stea intr-un tezaur in Rusia sau USA. Sunt inca acolo-exista foarte putina dezarmare nucleara la acest moment. Nimeni nu mai vorbeste despre acest lucru, de fapt, insa totul exista inca. Atrocitatile care pot rezulta numai din simpla depozitare a acestora -sunt o gramada de munitii de razboi care zac pe fundul oceanelor cine stie unde...nu stiu daca sunteti constienti de aceasta-sunt o gramada de aspecte serioase legate de aceste lucruri.


As putea spune, nu pot prezice viitorul, in legatura cu posibilitatea izbuncnirii unui razboi care urmeaza unei crize economice...dar stiti cu toate ca e de ajuns o criza mare.Nu pot sa prezic viitorul insa e nevoie numai de un asa zis atac fals terorist asupra USA, unde se va da vina pe China, sa zicem, cine stie unde va ajunge acest lucuru? Acest lucru se va putea atat de repede...nu pot sa spun ce s-ar putea intampla..se pare insa ca recesiunea atrage dupa ea razboi si chestii de acest gen. Razboiul din Irak a pornit din aceste motive dar nu ajutat cu nimic...criza continua...deci vom avea de-aface cu un nou razboi? Chiar nu stiu dar cred ca exista un anumit potential de razboi si asta e un aspect foarte ingrijorator.

Intrebare: ti-ar place sa elaborezi o ideologie pe care sa o raspindesti printre militari si fortele de ordine? As dori sa stiu, exista solutii viabile pentru atingerea acestui scop?

Aceasta este o intrebare foarte sensibila. Am comentat in mai multe rinduri ce urmeaza a se face in privinta  fortelor armate si a politiei sau a oricarui sustinator al sistemului asa ca pot vorbi. Sunt foarte sigur ca cei mai multi oameni inteleg ca politia nu este acolo pentru a proteja individul sau masele, este acolo pentru a proteja pe cei bogati de public (mase) asadar general vorbind, de asemenea sunt si cei din garda nationala sau armata, care au ordine sa protejeze sistemul, potrivit unor reglementari ale fiecarei tari in parte. Atita timp cit acest sistem se mentine, avem de-a face cu o mare problema fiindca asta este baza reala a sistemului in sine. Sistemul este nesemnificativ in sine ca numar de indivizi, dar detine arme de distrugere in masa pentru a tine masele si tarile in general sub control (obedienta) si desigur, pentru a putea invada alte natiuni atunci cind doresc cei care detin puterea, pentru a-si impune punctul de vedere peste tot. Statele Unite abunda in astefel de cazuri, istoriceste vorbind.


Deci parerea mea despre acest lucru, inca mai reflectez ca fac inca un film , un film care sa-l numesc cam in genul " Pentru fortele noastre armate". Intai trebuie sa le trimiti mesajul ca ei au fost abuzati de catre sistem; vacccinuri, experimente, armate USA a facut o multime de experimente atroce pe parcursul a multor decade. Veteanii de razboi din Irak care s-au inotrs acasa sunt deja foarte bolnavi, sa nu mai mentionam toata trauma prin care au trecut si prin care trec, rata de sinucideri este de necrezut, si posed aceste  simpome de la toate aceste ciudate experimente pe care le-au indurat. De aceea cred ca daca ne intoarcem inapoi in timp, in acest timp si vom putea sa comunicam cu fortele armate, cu politia, cat de mult au fost abuzati de catre sistem, cat de mult , despre faptul ca 25% din cei care nu au o locuinta, sunt veterani de razboi, ei bine, eu cred ca aceasta ar fi un punct de plecare. 

Deci, daca ii vei intreba pentru ce lupta ei de fapt. ce incearca ei sa protejeze si cum vor beneficia ei din acest lucru. Cred ca daca ar fi stiut de VP ei si-ar fi orientat aceste perspective in alta directie. Ar incepe sa vada ca ceea ce fac ei nu este pentru bunastarea lor si ca ce fac ei, de unde pornesc e un unghi cu totul gresit si au nevoie sa isi re-evalueze total valorile si ceea ce ce cred ei ca apara si protejeaza ei la ora actuala deci ar trebui sa pastreze integritatea sistemului social. Aceasta este un mod de abordare general, este un lucru foarte complex care trebuie luat in consideratie si cred ca in spatele acestor institutii stau oficialitatile militare. Nu am nici un fel de sustinere  de violenta fata de nimeni sau fata de cineva din armata sper ca toti sa revina la normal si sa se jeneze de pozitia care o adopta ei, asta e un cuvant bun. Vrei sa ii faci sa se rusineze de ceea ce sustin ei, sa se rusineze ca au aceste medalii si sa ii intrebi de ce? Ce reprezinta pentru tine ca soldat aceste medalii si cu ce ajuta ele concret? cu ce ajuta ele familia ta? sau vor ajuta aceste medalii nepotii tai?


 Asadar, cred ca am raspuns la intrebari. Comunicarea... Ar trebui sa fac un film cu privire la asta, sau ar trebui sa facem ceva intr-un oarecare mod pentru a incerca sa comunicam cu politia si fortele armate. Este foarte important in acest moment.
---------------------------------------------------------------------------------
Intrebare: care este modul tau de a vedea lucrurile cu privire la libertatea de miscare si filosofia libertatii?


Mda... pai ar trebui sa schimbam cuvintul libertate pentru a insemna mai degraba eliberare, sau libertate de miscare ? Chiar nu stiu ce as spune si care ar trebui sa fie deosebirile semantice din acest punct de vedere. Aveti aceasta "miscare patriotica" care pare a fi asociata cu libertatea de miscare, ca parte integranta a filosofiei libertatii. As dori sa definesc intr-un mod simplu aceasta notiune da baza, ca fiind capacitatea oamenilor de a face ceea ce doresc. Cred ca intr-o cultura superioara, nu s-ar pune astfel de probleme pe care le avem cu asa numita idee de libertate a sistemului actual, si care exista ca o constringere pentru ca pe asta se bazeaza existenta sistemului, si care ar creea haos in absenta reglementarilor legale care sa impiedice oamenii sa fure tot ceea ce ar avea posibilitatea. Sistemul este normal sa fie astfel (bazat pe constringeri n.t.), fiindca nu este alt mijloc de a-l mentine, el in intregime fiind necinstit si bazat pe coruptie si avantaje diferite pentru oameni.

Asadar este un lucru dificil- daca intr-adevar iti pasa de libertate, n-ai alta solutie decit sa parasesti naibii sistemul asta, fiindca nu este alta cale de iesire.
Oamenii care isi doresc liberatea in acest sistem nu trebuie blamati, cum ar fi cei din miscarea patriotica, fac o treaba buna dar ei se invirt in jurul cozii, se zbat de la 9 la 17.00  intr-o dictatura personala in fiecare zi. Ei cred ca sunt liberi, ce fel de libertate cred ca au intr-adevar? Libertatea de a iesi pe usa si de a face cumparaturi? Asta nu este libertate, asta nu este eliberare. Asadar, eu redefinesc notiunea de libertate de miscare.  Cred ca aceste orientari, oraganizatii pentru diferite drepturi sunt o gluma pentru ca nu iau in consideratie mecanismele care stau la baza lucrurilor. Sunt bazate pe o arie specifica de reflectii, bazate pe evenimente curente dar nu pot vedea evenimentele care le-au creeat si intregul lucru de ansamblu care il compune si pana nu vor acoperi aceste aspecte fundamentale, ele vot fi doar simple vorbarii. 

----------------------------------
Doresti sa mentionezi ceva in legatura cu noul documentar al lui MIchael Moore "Wall Street"?

Nu e prea mult de spus, noi am dori ca Michael sa inceapa sa vorbeasca despre cauzele acestor lucuri. Toate filmele lui sunt extraordinare, le apreciez pe toate insa sunt putin frustrat pentru ca nicaieri nu se ajunge la cauza ascunsa a acestor lucruri si la nivelul lor adevarat, asta e cel putin opinia mea.

Ultimul lui Sicko, unde solutia care o propune el? El vorbeste despre sistemul monetar dar nu il pune intr-un context relevant sa arate ca aceasta este cauza reala, si ca politicienii diferitelor corporatii care iau banii de la companiile farmaceutice-ei o fac pentru ca traiesc intr-un sistem monetar si asa se pot mentine mai departe in a functiona si a supravietui pentru profitul lor material. este un gen ciclic si pana cineva recunoaste aceste lucuri, restul e numai vorbarie. Publicul larg se supara pe anumiti indivizi si scapa total din vedere aspectul principal ca sistemul creaza acesti oameni cu mentalitatile lor. Deci asta e parerea mea.

Ce fel de conditii sunt necesare pentru a se initia constructia primului oras VP oficial? Ce face mai exact proiectul newZland inadecvat?

Ei bine, eu nu cred ca proiectul New Z land este nepotrivit. Cei care sunt interesati in acest proiect si in sustinerea lui sa imi trimita un mail la media@zeitgeist.com, de fapt puteti sa cautati in forum topicele legate de acest propiect si ma puteti contacta si de acolo, pentru ca vreau sa vad concret despre ce este vorba, am vazut o multime de postari si de informatii legate de acestea insa sunt curios sa vad ce credeti si ce doriti voi sa intreprindeti in acest context.  Cred ca deja am raspuns despre conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a se demara acest proiect, in primul rand, trist dar adevarat, conditiile financiare, pamantul care ne trebuieste, un interes pentru a dori sa faceti acest lucru si dorim un catalizator care sa ne miste din acest sistem actual. atat timp cat oamenii sunt legati de computerele si televizoarele lor, de jocurile video ssunt inca supuri procesului de spalare de creier in cadrul slujbelor lor de la 9 la 5, nu vom avea noroc cu acest proiect...pana cand oameni vor realiza ca viata trce pe langa ei.


 Avand in consideratie cat de multi participanti din TZM sunt dornici sa se dedice acestei miscari, ce fel de activitavitati la scara larga ai de gand sa incurajezi?


Avem proiectele de care am vorbit  unde echiplele intra aici in actiune, deci luati contact cu ele.

Stiu ca ai investiti mult timp in nivelul metafizic, spiritual al miscarii, Ce planuri si ce crezi ca putem face ca sa crestem nivelul de constientizare a oamenilor?


Trezirea oamenilor si constientizarea lor vinde din educatie. Constientizarea trebuie sa derive din intelegerea posibilitatilor care exista si pana oamenii inteleg ce posibilitati au cu adevarat ei se vor afla in propria lor inchisoare. Oamneii nu stiu decat ce au fost invatati sa stie si deja sunt cateva perspective metafizice in aceasta directie pe care insumi le pareciez: Jiddu Krihnamurti si o multime de ganditori dar toate acestea nu exista in interiorul vostru. Voi sunteti un product al mediului inconjurator deci constientizarea este intradevar o problema de intelegere a posibilitatilor care le avem. Stiu ca asta e un fel de alb si negru de a privi lucrurile insa cum poti sa stii care sunt posibilitatile? Asta e nivelul tehnologiei. Deci punctul curcial al constinetizarii este de a lua toate informatiile care se afla peste tot la momentul actual si afla ce posibilitati exista legat de munca lui Jacque Fresco; aici sunt atat de multe posibilitati, viitorul ar putea arata atat de pozitiv daca am urmari aceste posibilitati.

Deci e important sa constientizezi tu aceste lucruri, familia ta si toate persoanele pe care le cunosti si asta ne ma misca inainte spre telul nostru. 

Peter, tu spui ca nu exista loc pentru subiectivitate in lucrurile care privesc procesele tehnice dar daca computerele ar dori sa construiasca, de exemplu, un pod intr-un loc  care oamenilor le place? este posibil sa punem in actiune asa zisa "Democratie directa" pentru a aprova acest gen de lucruri? De exemplu, un sistem de vot in internet? 

Asta e un punct interesant. Intai de toate, computerele nu decid lucruri in sensul in care ai vorbit tu.  Computerul nu vine asa din senin si spune, hai sa contruim un pod. Toate elementele majore ale unei socitetati sunt reglate de sistem si pre-hotarate, deci ca sa fac o comparatie este ca si sistemul nervos al fiintei umane. Daca te tai la un picior, celulele tale nu vor vota sau nu daca vor dori sa inchida rana sau nu. Deci sistemul reactioneaza. Daca sistemul recunoaste un uragan care va incepe din coastele Japoniei, el va incepe sa contra-actioneze in  acest sens  imediat . Nu va exista un proces de votare, de luare de decizii pentru ca, evident, un uragan este foarte periculos.

Daca va exista necesitatea unui pod, desigur oamenii vor desemna aceasta nevoie, cerinta daca cineva doreste sa ajunga de la punctul A la punctul B, si nu exista alta posibilitate evident ca ceva va trebui facut in acest sens. Deci legat de vivelul de vot nu stiu cum sa va dau un exemplu. Daca cineva are nevoie de acest lucru si este arbitrar, nu vad nici o problema si daca intradevar este nevoie de acest lucuru nu vad nici o complexitate legata de acest lucru. Aceste lucruri sunt in general construite pe necesitati, deci necesitatea conduce aici ca sa spun asa, si computerul va intelegen acesta necesitate pentru ca va avea  aceasta informatie implementata ca si infrastructura si lucruri de genul asta.

Inca odata, este un topic cu o arie mare de actiune si cred ca echipa tehnoölogica se va ocupa de aceste lucruri si in special, programatorii.

Lasati-ma sa revin la aceasta idee de democratie libera. Afara de anumite circumstante, care sunt foarte subiective, care ar putea intra in calcul;  ganditi-va la ce ar putea insemna democratie libera. Pentru cat de multe lucruri vrei sa se introduca votul? Ma refer , sunt atatea  procese  care se petrec in fiecare zi. Chiar vrei sau tii sa votezi pentru fiecare din ele? Ma refer la ideea ca democratie libera se poate aplica doar in anumite contexte.. Odata ce elimini toate elementele catalizatoare ale sistemului monetar, taxele, si toate aceste lucruri cu care obisnuim sa asociem nevoia de vot, razboialele desigur, alocarile de fonduri pentru educatie - de ce ai mai avea nevoie sa votezi pentru acestea, nu am nicio idee. Nu mai exista bani, si deci nu mai e nevoie sa votezi pentru astea. Educatia este optimizata cat poate ea tehnic. Va mai fi interactie umana in asta? De sigur  - intotdeauna va fi interactie cu omul, dar la un nivel de baza diferit intre el si sistem, vom intelege ce este relevant si ce nu este, si actiunile omului vor fi in linia asta. 


Un lucru pe care as vrea sa il fac este un exercitiu de gandire referitor la asta pentru ca primesc aceste tipuri unice de intrebari de multe ori si cred ca e bine sa ne gandim mai mult la aceste lucruri pentru ca ca e o chestie extraodinara sa ne gandim la toate acestea pentru sunt puse intr-un context. Ceea ce as vrea sa fac este ca cineva sa deschida un thread pe forum la adresa de Radio a forumului.
Numiti-l "Probleme posibile intr-o economie bazata pe resurse" si postati orice intrebare posibila pe care o aveti sau simtiti nevoia sa vi se raspunda. Stiti voi, chestii de genul un pod contruit undeva si cineva nu vrea chestia asta - asta e o idee buna, pentru ca asta este chiar intrebarea gresita.  Si deci vreau sa primesc feedback-uri pe chestia asta si deci ma adresez cu atat mai mult pe tema asta pentru ca e un exercitiu de gandire grozav.

Problema adevarata este cum imaginam o societate care nu are nevoie de legi, totul este construit in, integrat si nu are nevoie de bani - cum organizam un sistem care face asta? Nu avem nevoie de un departament de politie la care sa apelam ca niste copii cand avem probleme cu vecinii. Cum vom intercationa intre noi astfel incat sa ne rezolvam problemele intr-un mod rational si egalitar, in toate extremele posibile. De sigur sunt anumite circustante in care as fi de acord cu ideea primul venit primul servit, si de fapt, am o intrebare pe care am in minte ummm... lasati-ma sa sar la ea chiar acum, pentru ca este foarte importanta, unde se vorbeste despre domenii de internet.

...era ceva de genul "cum poate cineva sa aiba un domeniu de internet, l-ar cumpara, cum ar putea sa detina  acea proprietate?" Asta ar fi ceva bazat pe principiul primul venit primul servit. 
Nu trebuie sa mai mentionez ca internetul este un mediu digial care este in esenta infinit, bazat pe cum e conceput. E o forma de unda electrictromagnetica - o forma simplista de al descrie. Si pentru inceput domeniul va fi bazat pe venit. Ai putea avea un domeniu sau un site web, daca domeniul ti se ia, pai, asta este din pacate realitatea, dar natura domeniului nu-si va mai avea necesitatea intr-un sistem care nu se bazeaza pe bani. Sunt corporatii care isi cumpara domeniile pe milioane de dolari doar pentru ca trebuie sa le aiba ca o identitate a produselor lor,  si astfel sa-i poata avea siturile web in care sa-si vanda produsele si serviciile.

Oricum, nu vreau sa insist prea mult pe asta, dar esential am putea avea acelasi tip de structura pe care il avem acum. Daca domeniul tau nu e folosit pentru o perioada de timp, ar putea fi folosit de sistem pentru ceva diferit. Sunt o gramada de unghiuri din care ai putea privi chesti asta si a o face extrem de cinstita.

--------------------------------------------------------------------------------

Ce schimbari majore crezi ca ar trebui sa suporte educatia in aceasta noua societate si cum ar functiona in general?

Educatia s-ar baza pe stiinta si gandire critica. Cei care studiazala domeniul uman vor avea si ei o baza tehnica - desigur ca vei studia si istoria si multe altele, dar trebuie sa invatam lumea cum sa gandeasca. Va trebui sa discutam si despre valori care sunt un lucru deosebit de important si poate o sa-l intreb pe Jacque despre asta cand o sa vina. Ceea ce consideram valori ne sunt in mare parte imprimate de sistem, ca zic asa, la varste destul de mici, si daca esti pus intr-un mediu unde cineva ia un F si altul ia un A, asta e intr-un fel un lucru despotic. Creand aceasta competitie este modul gresit de a merge. Tu vrei ca oamenii sa lucreze impreuna si sunt multe moduri diferite in care poti crea mentalul asta de munca in echipa la varste fragede, ca opozit la gandirea "eu am luat un  A, tu ai luat un F. Eu sunt mai destept ca tine".


Educatia va fi constructiva, nu va fi rezumata doar la un grup de oameni ce stau pe un scaun. Daca studiaza fizica, vor fi implicati instant in asta. Va fi un mediu asemanator celui de laborator. Si va fi chiar mai mult decat asta. Am avea ...stiti voi... ceea ce voi numiti excursii educative astazi.

Sistemul educatinal va fi "in mainile tale", vei face oamenii sa inteleaga despre ce se vorbeste.

De exemplu, cand eram mic si am invata matematica, nu aveam nici o idee despre ce invatam; profesoara nu stia sa ne explice - erau doar o gramade de lucruri abstracte. Mi-a luat ani de zile ca sa inteleg adevarata frumusete a matematicii, si ce reprezinta ea. Mecanica generala - ce inseamna asta pentru cineva? Este exact ceea ce spune Jacque..ummmm... te duci intr-o clasa de biologie si ei te numesc pe tine homo sapiens - ce inseamna asta? Care este relevanta in asta? Nu ti se spune nimic.

Si deci este o gramada de nonsens si bruiaj in sistemul educational, si ceea ce as zice, este ca valorile si gandirea critica sunt cele 2 cele mai importante lucruri care trebuiesc predate.


Urmatoarea intrebare:Ce parere ai despre transhumanism?

Asta este o intrebare interesanta. Vad transhumanismul, ca o structura organizationala, ca fiind un pic fantezist si un pic infricosetor in modul in care ei incearca si vorbesc despre el. Este ca si cum ei... grupul lor... incearca sa duca un pic lucrurile la extrem si se distanteaza mai mult de public decat sa se apropie. Ummm.. sa te gandesti ca vom fi capabili sa cream un ficat si sa-l punem intr-o persoana - te face asta un transhumanist? Sau ca cineva are un stimulator - te face asta un transhumanist? Tehnologia care devina parte a unei persoane, doar o ajuta pe acea persoana. Cineva care poarta ochelari, stiti voi.. aceasta este o combinatie intre om si masina la un nivel simplistic - si asa este modul in care noi functionam - utilizarea calculatorului este de asemenea o combinatie a procesulor noastre mentale  transformate ca insusire a masinilor.

Si deci, frica de transhumanism, nu intelegde ce oamenii sunt asa de speriati de ea. Cunosc grupul, pe ei insisi, sunt un pic fantezisti si fac aceste extreme masive si tind sa sperie publicul larg, dar ummm.. am o apreciere generala pentru avantajele aduse de tehnica si transhumanismul ar putea fi un lucru pozitiv. Cred ca nici nu are nevoie de numele de transhumanism, la nivel elementar,  trebuie sa recunosti ca putem sa ne aducem imbunatatiri noua insine si masinilor, si nimic mai mult decat asta.

Intrebare: Vor fi in viitor oamenii fortati sa mearga la scoala? Daca scopul e ca oamenii sa cunoasca cat mai multe lucruri, deci ar trebui sa fie fortati sa mearga la scoala si sa studieze.


Nu cred ca acest lucru este adevarat. Fortati sa meraga la scoala? Cred ca ei vor fi conditionati in a vrea sa mearga la scoala. cred ca este o foarte mare diferenta aici. Eu, mor de nerabdare sa cunosc, sa invat cat mai multe. In sistemul nostru actual exista un o natura derogata, depreciativa a notiunii de scoala-este fortarea, in sensul in care copiii nu au nici o placere in acest lucru, este mai mult un fel de mediu de tip militant si sa zicem ca oricine poate fi fortat sa faca ceva nu cred ca este un mod corect de abordare a cestei situatii. As putea sa spun ca sistemul de valori este pus la locul corect unde oamenii incep sa recunoasca ca daca vor sa contribuie la societate, au nevoie sa fie educati. De ce de exemplu cineva nu ar dori sa fie educat? E numai in cultura noasta bolnava in care oamenii au fost spalati de creier si li s-a indus aceasta lene care ii face sa nu faca nimic dupa job-ul lor de la 9 la 5. Deci, aici avem de-a face cu un tip de indiferenta ciclica pentru societate ca intreg. Oamenii nu sunt tratati corect de societate, majoritatea lor; saracie versus bunastare.
Am fost in metrou zilele trecte si am vazut un tip care a aruncat pe jos un ambalaj de hartie de la o bomboana si am realizat imediat ca acel individ, care nu era bine imbracat, care arata dupa mine ca un om sarac, ca acest om nu are respect pentru societate si de ce ar avea? Societatea asta nu merita respect, desigur niciodata nu voi milita pentru asta, dar eu vad aici nu un individ care are un comportament rau si care vrea sa raneasca un sistem, este mai mult o persoana care realizeaza ca daca societatea nu face nimic pentru el, atunci nici el nu va face nimic pentru societate. Cred ca aste e modul in care trebuie abordate aceste aspecte.

Si sa ne reintoarcem la intrebarea noastra, cred ca educatia in scoala va fi extrem de cautata, de dorita. Cred ca va fi chiar amuzant, ca oamenii vor iubi scoala, va fi un tip special de mediu care nu va avea legutura deloc cu cel care este astazi in scoli.


Intrebare: Prima mea grija este eliminarea banilor. Cred ca abolirea banilor nu este o solutie. Cand prima civilizatie a aparut pe pamnat au avut abundenta de apa si pamant si totusi s-au luptat intre ei. 

Este un punct de vedere foarte interesant. insa va trebui sa te contrazic. In timpul primei civilizatii cand aveau destula apa si pamant, inca nu era abundenta de unelte, de hrana, si de teluri care sa le urmezi zi de zi. Daca o singura persoana are un ciocan si cealalta persoana nu poate gasi sursele sa produca acest ciocan sau nu are uneltele intiale pentru a face acest ciocan-aceasta persoana ar putea fi in stare sa fure acest ciocan, pentru ca avem de-aface cu o lipsa, raritate. Deci eu cred ca lipsa a fost prezenta peste tot.

Daca te uiti la lumea animalelor-unii ar putea spune ca exista abundenta in regatul animalelor-ei bine, este insa inca exista stratificarea, inca avem lei care ucid zebre. Imi place sa vad acest lucru? Nu, dar a sta e mediul care exista acolo. Noi nu traim intr-un mediu inconjurator armonios. Noi putem sa cream unul insa asta nu va fi fundamentul natrural al sistemului la acest moment. Si aici intervine abilitatea noastra, abilitatea prin tehnologie. Noi putem creea sisteme care permit oamenilor sa nu se mai teama unii de altii si sa obtina ceea ce isi doresc si asta e un punct foarte importnat. 

De fap, in legatura cu acest lucru, vreau sa citesc ceva foarte scurt de cineva pe nume Kevin Danaher, care lucreaza pentru o oranizatie care este impotriva FMI si a bancii mondiale. A scris o carte si a facut cateva cercetari despre Cristopher Columbus-cred ca este foarte intresant in legatura cu intrebarea care promoveaza ideea ca si civilizatiile primitive cunosteau lupta si au fost violente, care este desigur adevarat pana la un anumit context-dar nu a fost insa cazul tot timpul cazul. El spune:

"Jurnalul personal al lui Columbus spune ca nativii americani se bucurau de un standard de viata mult mai civilizat decat societatea din Europa-se refera la Columbus cand a ajuns in insulele Caribice, cand a descoperit America, ca sa spunem in acest fel. "ei aveau un mod de viata mult mai civilizat decat oricare din Europa. Nativii lucrau numai echivalentul a cateva zile de munca pe saptamana, pescuind peste din mare si culegand fructe din copaci."

Erau insotiti adesea de copiii lor care faceau din aceasta munca un joc. Nu stiau ce este rusinea, nu purtau haine, nu stiau ce este vina, faceau sex in mod deschis si erau atat de generosi, ca in orice europenii ar fi aratat ca sunt  interesati, ei daruiau pe loc.


Acestia sunt americavii nativi. Voi continua aici: "versiunea colonizata a istoriei a clasificat-o ca o cutura de salbatici si eroarea acestei abordari a fost inradacinata cu timpul. Deci un cititor contemporan al citi jurnalului lui Columbus se asteapta sa citeasca ceva de genul asta:  "trebuie sa trimitem cei mai buni elevi ai nostri sa studieze acest popor si sa invete ceva de la ei" insa, in loc de aceasta, Columbus scrie in jurnalul lui: "oamenii nu poarta arme, nu au cunostinta de ele, le-am aratat o sabie si cand s-au uitat la ea s-au taiat din ignoranta". Nu au otel, uneltele lor sunt facute din stuf, bete. Am putea face cu usurinta din ei sclavi perfecti, am putea sa ii subjugam si sa facem cu ei tot ce dorim"


Deci, iata un clasic exemplu de bastrad european , Cristopher Columbus care vine in America si descopera aceasta cultura pacifista care nu era angajata in lupte de nici un fel, care aveau o abundenta care o puteau utiliza, care lucrau foarte putin, lucru esential care este sustinut intr-o economie bazata pe resurse, despre care Jacque Fresco vorbeste des din experienta proprie cand a trait in insula Marea Sudului, de perspetiva de a profita dupa urma lor. Ceea ce are sens pentru

0 comentariu

Lasă un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
  • Niciun comentariu nu a fost postat.

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog Conectare sau Înregistrare pentru a vota.
Excelent! (0)0 %
Foarte bine (0)0 %
Bine (0)0 %
Mediu (0)0 %
Slab (0)0 %